برخی ها اینقدر این مذاکره را بزرگ کرده اند که انگار تمام پیشرفت کشور در هر حوزه ای معطل آن شده است و برخی نیز آنچنان از بی نتیجه بودن و شکست مذاکرات می گویند انگار ایران باید درهای دیپلماسی را به روی خود ببندد!

ایلام- پایگاه خبری طلیعه زاگرس؛ افراطی های دو طرف (چه طرفدار مذاکره و چه مخالف مذاکره) به گوش باشند و از موضع گیری افراطی و هیجانی برحذر باشند.

برخی ها اینقدر این مذاکره را بزرگ کرده اند که انگار تمام پیشرفت کشور در هر حوزه ای معطل آن شده است و برخی نیز آنچنان از بی نتیجه بودن و شکست مذاکرات می گویند انگار ایران باید درهای دیپلماسی را به روی خود ببندد!

از روز شنبه که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجیگری عمان در این کشور آغاز شد واکنش ها در داخل کشور از سوی موافقان و مخالفان مذاکره نیز وارد مرحله تازه ایی شد و بسیاری چه مسئول و چه غیر مسئول و کارشناس و تحلیلگر و رسانه ها از هر دو طیف سخنان و دغدغه های خود را عنوان داشتند.

بدون شک در هر دو طرف نگاه افراطی گری است، اینکه تمام هم و غم کشور بشود مذاکره با آمریکا و اینچنین به مردم القاء شود که جز با مذاکره وضعیت ما بهبود پیدا نخواهد کرد یک نگاه افراطی و بسیار خطرناک است که نگاه را از توان داخلی برگردانده و همه چیز را به مذاکرات ختم می کند و جز در جا زدن در تمامی حوزه ها چیزی به دنبال نخواهد داشت، درست مثل تجربه قبلی که در برجام داشتیم.

نگاهی هم که می خواهد ایران پای میز مذاکره نرود و برای رفع تحریم های ظالمانه تلاشی صورت نگیرد هم افراطی و به دور از عقلانیت است.

به هر حال باید بپذیریم که تحریم ها تاثیر خود را بر وضعیت اقتصادی گذاشته و می گذارد و باید تا جایی که امکان دارد برای برطرف کردن آنها یا کم کردن آنها تلاش و گفتگو را در پیش گرفت، هر چند بسیاری از مشکلات داخلی به سوءمدیریت مربوط می‌شود ولی نمی توانیم چشممان را بر این همه تحریم هم ببندیم و اینکه با این اقدام حتی اگر مذاکرات به شکست بینجامد حسن نیت ایران برای جهان ثابت می‌شود.

آنچه که مهم است این است که هم ملت و هم حاکمیت دنبال توافق عادلانه هستند که منافع ملی و عزت کشور و حقوق مردم در آن رعایت شود، نه توافقی که در آن مثل گذشته این فقط ایران باشد که پای تعهداتش بماند و طرف دیگر هر طور دلش خواست رفتار کند، توافقی نباشد که رفع تحریم ها فقط بر روی کاغد آورده شود و در عمل باز هم دستان ما خالی بماند.

در هر صورت به افراطی های دو طرف (موافق و مخالف مذاکره) توصیه می‌شود از واکنش ها و تحلیلهای هیجانی برحذر بوده و به تصمیمات حاکمیت و دستگاه دیپلماسی کشور اعتماد داشته باشند که در اینصورت قطعاً هر آنچه که منفعت و مصلحت ملت باشد رقم خواهد خورد.

  • نویسنده : فرشته سنجیده